طرز تهیه حریره بادام برای نوزادان

ساخت وبلاگ

آیا نوزاد شما وارد شش ماهگی شده است؟ برای اولین بار قرار است به او غذای جامد بدهید؟ بهترین غذای شروع کننده در شش ماهگی چه غذایی است؟بادام ارزش غذایی بسیار زیادی دارد. اما ممکن است که شما متعجب شوید که آیا واقعا بادام شروع کننده خوبی برای نوزاد من است یا نه؟

حریره بادام یکی از ساده ترین غذاهای کمکی و در عین حال مقوی و مغذی برای نوزاد است. این غذا اولین تغذیه تکمیلی نوزاد بعد از شش ماهگی است. شروع غذای نوزاد با حریره بادام و فرنی بدلیل خاصیت زیاد این دو غذا برای استخوان و سلامت و هضم و جذب راحت آن دارد.

این مقاله شما را با خواص بادام برای نوزاد شما وطرز تهیه حریره آن در شروع شش ماهگی آشنا می کنیم:

بادام یکی از مغزیجات مفید است و حاوی 4 درصد آب، 22 درصد کربوهیدرات، 21 درصد پروتئین و 50 درصد چربی است، هر 100 گرم بادام، 579 کالری دارد و حاوی ویتامین ب، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین e، کلسیم و منیزیوم و آهن و فولات و ... است. بادام به دوشکل بادام شیرین و بادام تلخ وجود دارد. بادام شیرین پرطرفدار است. اما بادام تلخ نیز براحتی قابل خوردن است و به معنای واقعی تلخ نیست.

در اینجا با مهمترین خواص بادام برای نوزادان آشنا می شویم:

مفید برای مغز

بادام حاوی مواد مغذی ارزشمندی برای رشد و تکامل مغز نوزاد می باشد. خوردن بادام باعث ارتقا سطح هوش نوزاد میشود. بادام حاوی مقدار زیادی ال-کارنیتین و ریبوفلاوین است که برای فعالیت مغز مورد نیاز است. بادام از بروز آلزایمر در سال های آینده جلوگیری می کند.

کنترل کلسترول

اگرچه در حال حاضر کلسترول نوزاد شما کنترل است اما خوردن آن باعث حفظ سطح طبیعی کلسترول در طول رشد نوزاد میشود. از مصرف بادام های نمکی و یا شیرین شده بپرهیزید.

جلوگیری از دیابت

خوردن بادام باعث جلوگیری از بروز دیابت در سال های جاری در نوزاد میشود. در میان مغزیجات بادام غنی ترین منبع تامین کننده ویتامین E می باشد و دارای شاخص گلایسمیک پایینی است.

اثرات جانبی مصرف بادام برای نوزاد

خوردن مقدار مناسب بادام در طول روز برای نوزاد هیچ گونه عارضه خاصی نخواهد داشت. معمولا 6 ماهگی شروع مصرف حریره بادام در نوزادان است. اما قبل از مصزف روزانه مطمعن شوبد که نوزاد به بادام آلرژی نداشته باشد.

چگونه بادام را به غذای نوزاد اضافه کنیم؟

پوست بادام را جدا کرده و آن را بصورت حریره بادام به نوزاد میدهیم. در ادامه با طرز تهیه حریره بادام آشنا می شویم.

 

طرز تهیه حریره بادام برای نوزادان

حریره بادام از میان غذاهای کمکی از جمله سرلاک گزینه خوبی برای شروع نوزاد در شش ماهگی است. ابتدا 2 قاشق مرباخوری در طول روز به نوزاد خود می دهید و سپس تا آخر هفته یعنی 7 روز آن را به 12 قاشق مرباخوری و 6 وعده غذایی در طول روز افزایش میدهید. اگر نوزاد شما به بادام آلرژی داشته باشد از همان روزهای اول علائم آلرژی را بروز خواهد داد. با مواد غذایی حساسیت برای نوزادن آشنا باشید.

مواد لازم

بادام:7 عدد

شکر: نصف قاشق مرباخوری شکر

آرد برنج:یک قاشق مرباخوری آرد برنج

آب:دو چهارم لیوان آب

طرز تهیه حریره بادام                                                                                       

ابتدا بادام ها را در ظرف آب گرم ریخته و بگذارید یک تا دو ساعت بماند. بعد پوست آن براحتی جدا شده و بادام ها را پوست بگیرید. سپس بادام را در مخلوط کن ریخته خوب پودر میکنی و سپس آرد برنج و شکر را اضافه کرده خوب مخلوط میکنید. مواد بدست آمده را با آب مخلوط کرده روی شعله می گذارید تا کم کم غلیظ شود. غلظت و قوام حریره بادام باید مانند شیر مادر باشد. گاهی خانم ها آرد برنج را خانگی درست میکنند که برای این کار دو روز برنج خوب و معطر را می خیسانید سپس آن را در آبکش ریخته و در پارچه خشک کنید سپس در مخلوط کن آرد برنج را درست کنید.

طرز تهیه آرد برنج بصورت خانگی:

برای تهیه آرد برنج خانگی نیاز به برنج نیم دانه ایرانی داریم. ابتدا برنج را کاملا می شورید بطوری که آب برنج نباید اصلا زرد باشه، بعد به مدت 24 ساعت برنج را می خیسانید، سپس برنج را آبکشی کرده و روی پارچه تمیز پهن کنید تا کمی رطوبت آن کمتر شود، مراقب باشید نباید برنج کاملا خشک باشد. بین 3 تا 4 ساعت به همین صورت برنج را بگذارید تا خشک شود. سپس برنج نیمه مرطوب را در آسیاب برقی گذاشته و پودر پودر کنید، سپس آرد برنج را در یک سینی ریخته بگذارید خشک شود، از نور آفتاب برای اینکار استفاده نکنید.

به یاد داشته باشید تا دو ماه قابل استفاده در یخچال است و میتونید یکی دوبار از صافی رد کنید و الک کنید تا آرد برنج یکدست شود.

هشداراومایی: بهتر است در درست کردن حریره بادام از شیر پاستوریزه استفاده نکنید. زیرا نوزاد تا یکسالگی مجاز به استفاده از شیر گاو نمی باشد. بجای شیر از آب استفاده کنید.

سلامت بانوان اوما...
ما را در سایت سلامت بانوان اوما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnmn ooma بازدید : 276 تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 ساعت: 1:30