راه های مقابله با ترس کودکان

ساخت وبلاگ

ترس کودکان

ترس در کودکان کاملا طبیعی است. در واقع نگرانی عاملی طبیعی است که به ما کمک می کند با تجربیات جدید کنار بیاییم و ما را از خطرات حفظ می کند. 
کودکان معمولا از چیزهای خاصی مانند سگ ها، تاریکی، حشرات، دلقک ها یا حتی جاروبرقی می ترسند. گاهی ترس آن ها گسترده تر می شود و از موقعیت ها و انسان های جدید می ترسند.
کودک در این سن نسبت به ترس آسیب پذیر است زیرا قوه تخیل او خیلی قوی است. همچنین نقاشی کشیدن یا صحبت کردن راجبه چیزی که از آن می ترسد کاملا طبیعی است. این رفتار او برای حل مشکل می باشد.

راه های مقابله با ترس کودکان

بیشتر ترس های کودکان با افزایش احساس امنیت از بین می رود. همچنین هنگامی که کودک بین واقعیت و توهم و خیال را درک کند ترسش از بین می رود. می توانید از روش های زیر استفاده کنید و به کودک کمک کنید تا ترس هایش را مدیریت کند اما توقع نداشته باشید این اتفاق به سرعت بیفتد. ماه ها یا سال ها طول می کشد کودک با ترسش کنار بیاید.

  • بیان کردن ترس ها. ممکن است ترس های کودک احمقانه به نظر برسند اما برای او جدی و واقعی هستند. به ترس های او نخندید. او را آرام کنید و احساس امنیت به او بدهید. به او بگویید ترس کاملا طبیعی است و راه هایی برای مقابله با ترس وجود دارد.

به کودک بگویید در مورد ترسش صحبت کند. اگر ترس را نادیده بگیرید از بین نمی رود.
سعی کنید کودک را راضی کنید جایی برای نگرانی و ترس وجود ندارد. اگر به او بگویید "سگ تورو اذیت نمیکنه. نترس" باعث می شوید حالش بدتر شود. بنابراین به او بگویید "میدونم سگ تورو می ترسونه. بیا یکم باهاش راه بریم و ببریمش خونش. اگه نمی خوای بیایی من تنها می برمش ".
اگر فکر میکنید ترس کودک شما ریشه در عصبانیت یا نگرانی دارد به او بگویید احساسش را به صورت نمایشی نشان دهد مثلا اگر از شروع مدرسه ناراحت است یا از آمدن یکی از فامیل ها ناراحت است. سپس سعی کنید او را قانع کنید که مدتی کوتاه طول می کشد با پسر آن ها دوست شود و سرگرم شود.

  • استفاده از شی راحت و مناسب. کودکان معمولا با بغل کردن عروسک یا پتوی کودکانه احساس آرامش پیدا می کنند. این اشیا نگرانی کودک را از بین می برند.

می توان با ملاقات انسان های جدید، بازی کردن یا ملاقات با پزشک ترس کودک را از بین ببرید. به کودک خود اجازه دهید اسباب بازی مورد علاقه خود را به همراه داشته باشد. در چهار سالگی او این عادت را کنار می گذارد. در واقع او می آموزد از روش های دیگر برای آرام کردن خود استفاده کند.

  • توضیح دهید، در معرض قرار دهید و کشف کنید. اگر برای کودک توضیح دهید می تواند دلیل نگرانی و ترس خود را بفهمد. به عنوان مثال برای ترس او ناشی از خالی شدن وان حمام می توانید بگویید حباب و آب از کفشور خارج می شود اما کودک و اسباب بازی نمی توانند از کفشور خارج شوند. یا به او توضیح دهید آمبولانس باید صدای بلند داشته باشد تا ماشین های دیگر از حضورش مطلع شوند.

برخی کودکان با دیدن مشکلشان حل می شود. کودک شما باور می کند جاوربرقی کثیفی و گرد و غبار را جمع می کند اما نمی تواند اسباب بازی ها و انگشت پای پدرش را جمع کند. پیاده روی در هنگام غروب به کودک کمک می کند از تاریکی شب نترسد. اگر کودک از کوتاه کردن مو می ترسد به آرایشگر بگویید موهای شما را کوتاه کند تا کودک ببیند کوتاه کردن مو درد ندارد.
اگر ترس او ناشی از تجربیات گذشته است مانند واکسیناسیون به او دروغ نگویید. اما چیزهای ناراحت کننده هم به او نگویید. برایش توضیح بدهید آمپول شاید درد داشته باشد اما باعث می شود زود خوب شود و می تواند دوباره بازی کند. در مراحل دردناک کنار کودک باشید تا به او نشان دهید همراهش هستید و هیچ گاه او را ترک نمی کنید.
همچنین می توانید به کودک کمک کنید در خصوص چیزهای ترسناک از فاصله مطمئن اطلاعات کسب کند. می توانید در کتاب ها به او نشان دهید یا هنگامی که کنارش هستید چیزهای ترسناک را برایش توضیح دهید. 
اگر کودک شما از دوچرخه سواری می ترسد به این دلیل است که نمی خواهد بیفتد و زانویش زخم شود بنابراین برایش داستانی بخوانید که درباره کودکی است که دوچرخه سواری را بدون افتادن و زخمی شدن یاد گرفته است. یا شاید کودک از هیولای زیر تخت بترسد بنابراین داستانی برای او در خصوص کودکی که با هیولاهای بامزه دوست بود بگویید. اگر کودک از حیوانات می ترسد او را به باغ وحش ببرید.

  • حل مشکل با یکدیگر. سعی کنید همراه کودک راهی برای کنترل نگرانی او پیدا کنید. برای محو شدن ترس در هنگام خواب مثلا می توانید چراغ خواب اتاق او را روشن بگذارید یا می توانید کلمات جادویی بگویید تا هیولاها را از او دور کنید. اما از او نخواهید به سرعت ترسش را کنار بگذارد.
  • تمرین با بازی. اگر کودک از پزشک می ترسد سعی کنید نقش پزشک را در بازی به او بدهید. 

همچنین کودک با بازی کردن با دوستانش نگرانی اش کمتر می شود. می توانید اتاقی پر از هیولا درست کنید به طوری که کودک نترسد اما بتواند احساسش را کنترل کند و با دوستانش سرگرم شود.

  • ترس های خود را به کودک نگویید. اگر کودک حس کند شما از چیزی می ترسید او نیز از آن چیز می ترسد. نگرانی های خود را از بین ببرید یا حداقل جلوی کودک طوری رفتار کنید گویی از چیزی نمی ترسید.

می توانید به کودک بگویید از دکتر رفتن خوشتان نمی آمده وقتی کودک بوده اید اما به خاطر سلامتی دندان ها به پزشک مراجعه می کردید. اگر کودک بداند تنها نیست حس بهتری پیدا می کند و خودتان نیز سعی کنید بر ترس هایتان غلبه کنید.

باید مراقب چه چیزهایی باشید

اگرچه مقدار مشخصی ترس و نگرانی طبیعی و ضروری است اما برخی کودکان به کمک بیشتری نیاز دارند تا ترس را کنترل کنند. اگر کودک شما مشکلات زیر را دارد با پزشک کودک صحبت کنید:

  • ترس های کودک با فعالیت های روزانه طبیعی او تداخل دارد. مثلا اگر به خاطر ترس از تاریکی نمی خوابد.
  • ترس کودک به مرور شدیدتر می شود. نشانه فوبیا یا اختلال اضطرابی است.
  • کودک خیلی می ترسد به طوری که به راحتی آرام نمی شود.

منبع: www.babycenter.com

سلامت بانوان اوما...
ما را در سایت سلامت بانوان اوما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnmn ooma بازدید : 179 تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1396 ساعت: 21:48